De groenste wijk van Leiden

Logo Merenwijk50 300In onze mooie Merenwijk wonen meer dan 14.000 inwoners. Hoe leuk zou het zijn als we met z’n allen een reusachtig 50-jarig jubileumfeest zouden organiseren? In iedere buurt of straat is wat te doen en iedereen doet mee! We zijn al druk bezig met de voorbereiding en de ideeën en aanmeldingen stromen binnen. Organiseer jij ook een leuke activiteit? Het hoeft niet moeilijk te zijn.

We kunnen ons jubileum zo groot of klein maken als we willen. Het is immers niet de bedoeling dat we allemaal veel tijd kwijt zijn aan de organisatie. Dat hoeft ook niet. Een hinkel-competitie of oudhollandse kinderspelletjes vragen weinig voorbereiding. En misschien heb je zelf een simpele activiteit die het altijd supergoed doet bij verjaardagen of feestjes? Als iedereen iets kleins bijdraagt, wordt het toch een groot evenement. Zo kunnen we er een feestelijke dag van maken – vol sportieve en creatieve workshops op locaties in de hele wijk, met zelfgebakken taart, koffie, thee en limonade.

Een corona-proof jubileumwijkfeest met z'n allen, wat zouden we dan kunnen doen? De leerlingenraad van de Zijlwijkschool zat bomvol inspirerende ideeën voor kinderen, ouders én 'de oude mensen'. Wij kwamen vol inspiratie uit het gesprek. Het moet toch lukken om gezamenlijk iets van deze plannen te realiseren! Dus denken we aan een feestelijke familiedag in de hele wijk, met kleinschalige activiteiten en vooral veel taart. Onder het motto: iedereen kan meedoen. We koersen op september, in de buitenlucht. Wie heeft ook zin in een (verantwoord) feestje en wil wel meedenken of een bijdrage leveren?

Omdat de Merenwijk een halve eeuw bestaat, organiseert de Wijkvereniging een fotowedstrijd. In de categorie 'Winterfoto's' (die inmiddels gesloten is) is de winnaar geworden: Wim Zalm van de Zonnebloem. Hij kreeg van de publieksjury de meeste stemmen voor zijn foto van een sierlijke schaatser. Zalm ontving de cadeaubon ter waarde van 50 euro, beschikbaar gesteld door en te besteden bij Albert Heijn in de Kopermolen.

De fotowedstrijd gaat bijna het hele jaar door. Iedereen kan nog foto's insturen voor tien verschillende categorieën. Meer hierover bij merenwijkinbeeld.nl.

WinnarWimZalm

Wintervreugd 2021 klein

fotowedstrijd home

Ter gelegenheid van 50 jaar Merenwijk organiseert de wijkvereniging een fotowedstrijd. Daarmee kun je ook aan de slag tijdens een lockdown: duik je oude foto's in of ga veilig met je camera op zwerftocht door de wijk. Zo maken we samen een foto-album met de mooiste foto's van de wijk! Doe je mee?

Je kunt foto's inzenden voor de volgende categorieën:

• De eerste jaren
• Groene rijkdom
• Het vliegt, zwemt, kruipt, kwispelt, of ...
• Hollandse luchten
• Buurtgevoel
• Ontspannen (of inspannen?)
• Kinderparadijs
• De tand des tijds
• Alles hetzelfde? Hoezo?
• Lekker creatief

De Merenwijk bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we met verschillende wijkactiviteiten. Zo komt er ook een 'Social Sofa', een mozaïek-bank, in de wijk. Voor het ontwerp van de bank hebben wij jou nodig. Hoe wil jij dat de bank eruit komt te zien? Heb jij een briljant idee? Doe dan mee met onze prijsvraag!

De Merenwijk is de groenste wijk van Leiden en daarom is het thema voor de bank natuur. Maak je eigen bank, met behulp van het voorbeeld dat je hier kunt downloaden. Teken, verf, spetter of beplak de bank, maak er een feestje van! Zorg ook dat je ontwerp duidelijk maakt dat de bank gerealiseerd wordt ter ere van 50 jaar Merenwijk (1971-2021).