De groenste wijk van Leiden

Lid worden?

Het is gratis! Doe mee met de wijk.

AGENDA

• wo. 7 dec. 14:30 - 16:00 u, zwerfvuil rapen, vanaf de Regenboog

• vrij + za 9 en 10 dec. 11:30 - 17:00 u, kerstmarkt naar Pop-in

• za. 10 dec. 9:30 u,zwerfvuil rapen bij 't Joppe

• vrij + za 16 en 17 dec. 11:30 - 17:00 u, kerstmarkt naar Pop-in

'Zwerfvuil wegwerken'

schoonmaakHet opruimen van zwerfafval is helemaal geen vies klusje. Wie meedoet, krijgt handschoenen en een grijper. En vooral krijg je er tijdelijk wat vrienden bij. Want het opruimen van je eigen wijk betekent tegelijk het opruimen van je hoofd. Daarom dragen de leden van de schoonmaakploeg telkens met trots een opvallend hesje.
Meedoen? Meld je liefst aan via

Er is meestal nog meer te doen in de Merenwijk. Kijk daarvoor op de Merenwijk Agenda of voor sociale en culturele activiteiten bij SOL.

Ingrid GussenNa een spannende stemronde bleek dat Ingrid Gussen de állermooiste foto maakte van de 'Hollandse luchten' boven de Merenwijk. Met een kleine voorsprong won haar ochtendrood van 'de Jacobsladder' van Sanne Nienhuis. Op de derde plaats eindigde de dreigende wolkenlucht boven de Banken en de Torens, gemaakt door Josca Schoonhoven. Vanwege het grote aantal inzenders besloot de wijkvereniging ook een 2e en 3e prijs toe te kennen. In de Kopermolen kregen de drie winnaars een Etos-cadeaubon uitgereikt door Erik Hauwert.

Dat Merenwijkers volop genieten van het groen en de ruimte in de wijk werd opnieuw duidelijk, want er werden maar liefst 150 foto's ingezonden. De vakkundige jury had het er moeilijk mee, maar moest met pijn in het hart vele fantastische foto's laten afvallen. Dus blader vooral nog eens door de hele collectie op Merenwijk in beeld, de website van de fotowedstrijd. Klik op een foto voor de vergroting en blader dan met de pijltjes door het album.  

Geïnspireerd geraakt? De fotowedstrijd kent nog vele andere categorieën: groen, dieren, buren, hobby's en meer. Trek de wijk in met je camera of mobiel, of zoek in oude albums naar je mooiste foto's en stuur ze in! Mail je foto's naar , kan ook via WeTransfer.

 

winnaars van categorie luchten
  de winnende foto van Ingrid Gussen

Sanne NienhuisJosca Schoonhoven

meer info over de merenwijk

Kijk voor meer nieuwtjes en info over de Merenwijk ook eens op:

Merenwijkpark, over flora en fauna in het wijkpark

Een goede buur, diverse sociaal-culturele activiteiten

• Facebook: Merenwijk

• Facebook: Kinderboerderij

• Nextdoor: kleinschalig nieuws per deelwijk; ook als app op je phone

• Verbeter de buurt: meld klachten en wensen aan de gemeente.