De groenste wijk van Leiden

Lid worden?

Het is gratis! Doe mee met de wijk.

AGENDA

• za. 11 nov.10-16 u, info over verduurzamen woning, P-plaats Gamma

• za. 11 nov. 11 u, Excursie over 'Ketelmeerlaan vroeger', Pop-in

• vrij. 24 nov. 9 - 12 u, Info over brandveilig wonen, Pop-in.

•• elke 1e en 3e woensdag van de maand, 14 u: wijk opschonen vanaf Op Eigen Wieken
(dus op 3 mei en 17 mei)

•• Elke laatste donderdagochtend van de maand: ontmoetingen voor en met 50+, Rosmolen 28

'Zwerfvuil wegwerken'

schoonmaakHet opruimen van zwefafval is helemaal geen vies klusje: wie meedoet, krijgt handschoenen en een grijper. En vooral krijg je er tijdelijk wat vrienden bij. Bovendien: het opruimen van je eigen wijk betekent tegelijk het opruimen van je hoofd. Daarom dragen de leden van de schoonmaakploeg telkens met trots het opvallende hesje.
Meedoen? Meld je liefst aan via mail zwerfvuil@wv-merenwijk.nl

Er is meestal nog meer te doen in de Merenwijk. Kijk daarvoor op de Merenwijk Agenda of voor sociale en culturele activiteiten bij SOL.

Ingrid GussenNa een spannende stemronde bleek dat Ingrid Gussen de állermooiste foto maakte van de 'Hollandse luchten' boven de Merenwijk. Met een kleine voorsprong won haar ochtendrood van 'de Jacobsladder' van Sanne Nienhuis. Op de derde plaats eindigde de dreigende wolkenlucht boven de Banken en de Torens, gemaakt door Josca Schoonhoven. Vanwege het grote aantal inzenders besloot de wijkvereniging ook een 2e en 3e prijs toe te kennen. In de Kopermolen kregen de drie winnaars een Etos-cadeaubon uitgereikt door Erik Hauwert.

Dat Merenwijkers volop genieten van het groen en de ruimte in de wijk werd opnieuw duidelijk, want er werden maar liefst 150 foto's ingezonden. De vakkundige jury had het er moeilijk mee, maar moest met pijn in het hart vele fantastische foto's laten afvallen. Dus blader vooral nog eens door de hele collectie op Merenwijk in beeld, de website van de fotowedstrijd. Klik op een foto voor de vergroting en blader dan met de pijltjes door het album.  

Geïnspireerd geraakt? De fotowedstrijd kent nog vele andere categorieën: groen, dieren, buren, hobby's en meer. Trek de wijk in met je camera of mobiel, of zoek in oude albums naar je mooiste foto's en stuur ze in! Mail je foto's naar fotowedstrijd@wv-merenwijk.nl, kan ook via WeTransfer.

 

winnaars van categorie luchten
  de winnende foto van Ingrid Gussen

Sanne NienhuisJosca Schoonhoven

meer info over de merenwijk

Kijk voor meer nieuwtjes en info over de Merenwijk ook eens op:

Merenwijkpark, over flora en fauna in het wijkpark

Een goede buur, diverse sociaal-culturele activiteiten

• Facebook: Merenwijk

• Facebook: Kinderboerderij

• Nextdoor: kleinschalig nieuws per deelwijk; ook als app op je phone

• Verbeter de buurt: meld klachten en wensen aan de gemeente.

Jouw FOTO hiernaast

Bloembakken voor de Sperwerhorst

De directe omgeving van de Sperwerhorst is flink opgevrolijkt met tientallen bloembakken, gevuld met petunia's, geraniums en groene planten. Woningcorporatie Portaal bezorgde de bewoners deze groene weelde en deed mee met het vullen en verspreiden van de bakken. Er waren weinig bewoners die meehielpen met dit tuinklusje, maar ze kunnen wel dagelijks genieten van het resultaat.

FOTO van de week

sperwerkhorst bloembakken