De groenste wijk van Leiden

Lid worden?

Het is gratis. Doe mee met de wijk.

AGENDA

Elke donderdag, Zomerterras Oase (nabij Op Eigen Wieken)

Er is meestal nog meer te doen in de Merenwijk. Kijk daarvoor op de Merenwijk Agenda of voor sociale en culturele activiteiten bij SOL.

elektrische pont[UPDATE]: De pont vaart vanaf vrijdag 23 juli elke vrijdag, zaterdag en zondag, van 10 tot 18 uur. De opstapplek ligt nu iets dichter bij de Broekdijkermolen.[einde update]
Een elektrische pont die Merenwijkers direct brengt naar het Warmondse eiland Koudenhoorn. Dat voet/fietsveer gaat varen vanaf half juli tot eind oktober. Dit alles is een experiment, wat de pont vaart in principe zonder bestuurder, al is de kapitein wel aan boord. Ook leuk: de overtocht is gratis.

Experimenteel is niet zozeer dat de pont elektrisch vaart, maar wel dat die stroom moet komen van zonnepanelen op de boot zelf. Daar staat tegenover dat de boot slechts stapvoets vaart, maximaal 5 km per uur, terwijl de varensgasten vaak zal worden gevraagd om deel te nemen aan een enquete. Deze vaarverbinding, 'Ferry' geheten, is een initiatief van Future Mobility Network.

meer info over de merenwijk

Kijk voor meer nieuwtjes en info over de Merenwijk ook eens op:

Merenwijkpark, over flora en fauna in het wijkpark

Een goede buur, diverse sociaal-culturele activiteiten

• Facebook: Merenwijk

• Facebook: Kinderboerderij

• Nextdoor: kleinschalig nieuws per deelwijk; ook als app op je phone

• Verbeter de buurt: meld klachten en wensen aan de gemeente.

Jouw FOTO hiernaast

Hoe moet de nieuwe Kopermolen worden?

Op woensdag 8 september hebben kinderen in het popup-museum meegedacht over de inrichting van de Kopermolen. Zij hebben hun ideeën verteld en vormgegeven met tekeningen en beelden op een plattegrond. Samen maakten ze een plan voor een bijzondere natuur- en speelroute rondom de Kopermolen. Stedenbouwkundige Remco Reijke gaat de ideeën nu verwerken in de plannen voor het gebied.
Net voor de zomer heeft de gemeente met inwoners uit de wijk op verschillende manieren van gedachten gewisseld over de ideeën die er nu zijn voor een nieuwe Kopermolen en omgeving: via online schetssessies en het Doe-mee platform, een bezoek aan de wijk en gesprekken metonder meer de wijkagent en jongeren. Eind september bespreekt de gemeente de stand van zaken met een klankbordgroep uit de wijk.

FOTO van de week

kinderen kopermolen