De groenste wijk van Leiden

Lid worden?

Het is gratis! Doe mee met de wijk.

AGENDA

• wo. 7 dec. 14:30 - 16:00 u, zwerfvuil rapen, vanaf de Regenboog

• vrij + za 9 en 10 dec. 11:30 - 17:00 u, kerstmarkt naar Pop-in

• za. 10 dec. 9:30 u,zwerfvuil rapen bij 't Joppe

• vrij + za 16 en 17 dec. 11:30 - 17:00 u, kerstmarkt naar Pop-in

'Zwerfvuil wegwerken'

schoonmaakHet opruimen van zwerfafval is helemaal geen vies klusje. Wie meedoet, krijgt handschoenen en een grijper. En vooral krijg je er tijdelijk wat vrienden bij. Want het opruimen van je eigen wijk betekent tegelijk het opruimen van je hoofd. Daarom dragen de leden van de schoonmaakploeg telkens met trots een opvallend hesje.
Meedoen? Meld je liefst aan via

Er is meestal nog meer te doen in de Merenwijk. Kijk daarvoor op de Merenwijk Agenda of voor sociale en culturele activiteiten bij SOL.

bus arriva merenwijkWijkvereniging Merenwijk verzorgt een informatieve bijeenkomst over diverse vormen van vervoer in en rondom de wijk. Dat gebeurt op woensdagavond 28 september in Pop-in (dat tot voor kort het pop-up museum heette, de winkel waar eerder jarenlang de Etos zat). De werkgroep Vervoer van de wijkvereniging verzorgt deze bijeenkomst, die uit drie onderwerpen zal bestaan.1. De bus in de Merenwijk. De afgelopen periode rijdt de bus minder vaak en de laatste bus naar onze wijk vertrekt een stuk voeger. Welke activiteiten ontplooien we om de belangen van de wijkbewoners te behartigen? Daarnaast speelt ook het mogelijk samenvoegen van de beide bushaltes bij de Kopermolen, in het kader van de verbouwing van het winkelcentrum.

2. Kinderen naar school. Onze werkgroep Vervoer is aangehaakt bij een Vlaams onderzoek naar hoe kinderen naar school gaan en welke problemen zich daarbij aandienen. De situatie van de Zijlwijkschool is onderzocht, met verrassende uitkomsten.

3. Leidse Ring Noord. De Willem de Zwijgerlaan wordt omgebouwd naar de Leidse Ring Noord. Wat inhoudt dat er meer verkeer over deze Ring wordt geleid. Welke gevolgen heeft dat voor voetgangers, fietsers en automobilisten woonachtig in de Merenwijk?

De aanvang is 19.30 uur, het pand gaat om 19 uur open.

meer info over de merenwijk

Kijk voor meer nieuwtjes en info over de Merenwijk ook eens op:

Merenwijkpark, over flora en fauna in het wijkpark

Een goede buur, diverse sociaal-culturele activiteiten

• Facebook: Merenwijk

• Facebook: Kinderboerderij

• Nextdoor: kleinschalig nieuws per deelwijk; ook als app op je phone

• Verbeter de buurt: meld klachten en wensen aan de gemeente.