De groenste wijk van Leiden

Nuttige info

Hoe laat vertrekt de bus? Wanneer moet welke vuilnisbak buiten staan?
Antwoorden op dit soort vragen proberen we hier te verzamelen. Heb je nog een tip voor handige info voor de wijk - mail het ons.

Vertrektijden bus

Ophalen vuilnis (hier ook info over een te downloaden app)

Klachten, overlast? Meld het!

Wie een klacht heeft over de omgeving, over groen, verkeer, een verbouwing of overlast, kan dat melden bij de gemeente.
Dat kan op de volgende manieren:
- Telefoon: 14071 (zonder 071 ervoor).
- Via de website van de gemeente
- Via twitter: naar @GemeenteLeiden

Of via het project Verbeter de Buurt. Dat kan via hun website, of via een te downloaden app. Daar reageert de gemeente echt op. Op die app en website staan alle eerder gedane meldingen heel uitgebreid én de oplossing ervan, met datum en naam van de melder.

Groene of sociale initiatieven in je buurt zijn een verrijking van je woonomgeving. Ook in de Merenwijk zijn er volop wijkgenoten die projecten starten. Naast tijd en energie kosten ze vaak ook geld. Soms is daarvoor financiële ondersteuning beschikbaar. Zeven Leidse Fondsen steunen organisaties of initiatieven om Leiden en omgeving mooier, groener en prettiger voor iedereen te maken.

Check of je kans maakt op een bijdrage

Wil je weten of jouw een project of een initiatief kans van slagen maakt op een bijdrage in de financiering? Met de QuickScan zie je heel snel bij welke fondsen je het beste een aanvraag kunt indienen.

Belangrijk om te weten

• Fondsen dragen met name bij aan bijvoorbeeld aanschaf van materialen. Gewerkte uren worden niet vergoed. Ook vaste jaarlijkse operationele kosten komen niet in aanmerking.
• Fondsen stellen alleen een bijdrage beschikbaar voor projecten die nog niet zijn gestart. Dit betekent dat je je aanvraag tenminste zes weken voor de start van het project moet doen. In bijzondere gevallen kunnen fondsen ook sneller reageren.

Workshop Fondsenwerving

Wil je leren hoe je een goede fondsaanvraag indient? Fonds1818 organiseert regelmatig een workshop Fondsenwerving. In een middag weet je dan precies waar je aanvraag aan moet voldoen. De training is gratis en is bedoeld voor stichtingen, verenigingen en bewoners die maatschappelijke projecten uitvoeren die gericht zijn op de inwoners van onze regio. Zelfstandig ondernemers worden niet toegelaten tot de training.