De groenste wijk van Leiden

Nuttige info

Hoe laat vertrekt de bus? Wanneer moet welke vuilnisbak buiten staan?
Antwoorden op dit soort vragen proberen we hier te verzamelen. Heb je nog een tip voor handige info voor de wijk - mail het ons.

Vertrektijden bus

Ophalen vuilnis (hier ook info over een te downloaden app)

Klachten, overlast? Meld het!

Wie een klacht heeft over de omgeving, over groen, verkeer, een verbouwing of overlast, kan dat melden bij de gemeente.
Dat kan op de volgende manieren:
- Telefoon: 14071 (zonder 071 ervoor).
- Via de website van de gemeente
- Via twitter: naar @GemeenteLeiden

Of via het project Verbeter de Buurt. Dat kan via hun website, of via een te downloaden app. Daar reageert de gemeente echt op. Op die app en website staan alle eerder gedane meldingen heel uitgebreid én de oplossing ervan, met datum en naam van de melder.

Fonds1818 helptStel, je hebt als clubje wijkgenoten een goed idee voor een project waar de hele buurt van opfleurt, maar het komt niet van de grond omdat het je ontbreekt aan wat geld voor bijvoorbeeld publiciteit of een goed advies. Dan is er Fonds 1818 dat misschien een eenmalige bijdrage wil geven.

Je kunt via een quickscan van Fonds 1818 checken of je aanmerking komt voor een bijdrage. Belangrijk is dat het gaat om een doel van algemeen belang, dat er minstens drie personen (of een stichting of vereniging) meedoen en dat het project niet al is begonnen. Een aanvraag voor financiële steun van maximaal € 1500 moet natuurlijk wel goed onderbouwd zijn. Bekijk ook het filmpje met een toelichting hoe zo'n aanvraag gaat.

Er zijn ook andere fondsen die soms een initiatief willen steunen. Zie daarvoro ons eerdere bericht.