De groenste wijk van Leiden

Nuttige info

Hoe laat vertrekt de bus? Wanneer moet welke vuilnisbak buiten staan?
Antwoorden op dit soort vragen proberen we hier te verzamelen. Heb je nog een tip voor handige info voor de wijk - mail het ons.

Vertrektijden bus

Ophalen vuilnis (hier ook info over een te downloaden app)

Klachten, overlast? Meld het!

Wie een klacht heeft over de omgeving, over groen, verkeer, een verbouwing of overlast, kan dat melden bij de gemeente.
Dat kan op de volgende manieren:
- Telefoon: 14071 (zonder 071 ervoor).
- Via de website van de gemeente
- Via twitter: naar @GemeenteLeiden

Of via het project Verbeter de Buurt. Dat kan via hun website, of via een te downloaden app. Daar reageert de gemeente echt op. Op die app en website staan alle eerder gedane meldingen heel uitgebreid én de oplossing ervan, met datum en naam van de melder.

Lijn3Hoe laat vertrekken de bussen van lijn 3 en lijn 4 vanuit de Merenwijk? Dat verschilt uiteraard per halte. De enige vaste regel is: 2 x per uur, en 's avonds na acht uur eenmaal per uur.
Er is wel een zekere regelmaat van bijvoorbeeld 'elke tien minuten voor elk heel en half uur', maar soms is het toch enkele minuten eerder of later.
Dus: kijk op de website van busmaatschappij Arriva, en onthoud de regelmaat van je 'eigen' halte. Hieronder staan twee links die direct verwijzen naar een overzicht van de vertrektijden van lijn 3 en lijn 4.

Lijn 4 (die al jarenlang rijdt) maakt een rondje met de klok mee (binnenkant rondweg). Zie alle vertrektijden van lijn 4.

Lijn 3 maakt een rondje tegen de klok in, aan de buitenzijde van de rondweg. Zie hier de vertrektijden van lijn 3.

Je ziet op de site van Arriva niet direct alle haltes. Om ze allemaal te zien: klik op 'Alle haltes tonen', zoals getoond in de afbeelding hiernaast (of hieronder).
Om de tijden voor de zaterdag of de zondag te zien moet je ook eenmaal klikken op de betreffende dag.

Dit is de situatie zoals die geldt vanaf half december 2019.