De groenste wijk van Leiden

  Bekijk ook de aparte website 'Merenwijk in beeld' met heel veel foto's over de wijk.

50jaarsfeestHet 50-jarig verjaardagsfeest van de Merenwijk krijgt steeds verder vorm. Hou deze feestelijke dag vrij, want er zijn veel doe-, kijk- en luisterdingen te beleven op veel plaatsen in onze wijk. Het feestprogramma groeit nog steeds. We noemennu  alvast enkele onderdelen.

In en rond de Kopermolen is er de Verenigingendag en in het pop-up museum zijn verschillende activiteiten, onder andere de uitreiking van het eerste Merenwijk magazine.
Legoliefhebbers kunnen meedoen aan de legobouwwedstrijd in de bibliotheek. Daar is ook de prijsuitreiking van de spannende bakwedstrijd ‘Heel de Merenwijk bakt’.

In de Leedewijk kan je onder andere Afrikaans dansen, luister je naar verhalen, is er veel lekkers te eten en te drinken; de Leidsche Bierbrouwerij is speciaal voor deze verjaardag open!. Voor groot en klein zijn er verschillende sportieve en kunstzinnige activiteiten en je ontdekt al het moois dat de natuur in onze wijk te bieden heeft in het voedselbos Okkerheide.

De Slaaghwijk staat in het teken van sport en bewegen. Dus ben je een beetje sportief? Hou je wel van een wedstrijdje? Dan ben je van harte welkom om lekker mee te doen. Voor begeleidende (groot)ouders en verzorgers is er een zomerterras.

In het Wijkpark kom je heerlijk tot rust met verschillende yoga workshops voor kinderen en volwassenen. Ben je lekker chill geworden, dan loop je door naar het festival Duurzame Energie voor informatie, muziek en kinderactiviteiten.

In de Zijlwijk is er op en bij het water van alles te beleven. De Broekdijkermolen is open, je stapt eens in een kano, doet mee aan een bootcamp en spelletjes en je geniet er van poëzie. Ook in verschillende straten is genoeg te doen. Misschien heb je nog een doos met oud speelgoed of boeken? Dan kan je die bijvoorbeeld verkopen op de kindervrijmarkt in de Vlinders.

Door de hele Merenwijk heen is er een leuke speurtocht en via een speciale app loop je de doe-luister- en kijktour. Meer informatie volgt.

Goed om te weten dat er waarschijnlijk nóg meer activiteiten bijkomen. Diverse Merenwijkers zijn hiermee bezig, en wie nog een goed idee heeft: kom op ermee. Mail het naar