De groenste wijk van Leiden

  Bekijk ook de aparte website 'Merenwijk in beeld' met heel veel foto's over de wijk.

Logo Merenwijk50 300In onze mooie Merenwijk wonen meer dan 14.000 inwoners. Hoe leuk zou het zijn als we met z’n allen een reusachtig 50-jarig jubileumfeest zouden organiseren? In iedere buurt of straat is wat te doen en iedereen doet mee! We zijn al druk bezig met de voorbereiding en de ideeën en aanmeldingen stromen binnen. Organiseer jij ook een leuke activiteit? Het hoeft niet moeilijk te zijn.

We kunnen ons jubileum zo groot of klein maken als we willen. Het is immers niet de bedoeling dat we allemaal veel tijd kwijt zijn aan de organisatie. Dat hoeft ook niet. Een hinkel-competitie of oudhollandse kinderspelletjes vragen weinig voorbereiding. En misschien heb je zelf een simpele activiteit die het altijd supergoed doet bij verjaardagen of feestjes? Als iedereen iets kleins bijdraagt, wordt het toch een groot evenement. Zo kunnen we er een feestelijke dag van maken – vol sportieve en creatieve workshops op locaties in de hele wijk, met zelfgebakken taart, koffie, thee en limonade.

Wat er mogelijk is, zal afhangen van de corona-situatie na de zomer. Dus het wordt een kwestie van flexibel organiseren. De coördinatie van de dag ligt bij Sylvia Bos, een ervaren organisator en theatermaker. Maar versterking is nodig! Daarom zoeken we enthousiaste en betrokken wijkbewoners en ondernemers die samen deze feestelijke familiedag willen vormgeven.

Op 25 september is het zover, in de hele wijk, met kleinschalige activiteiten en vooral veel taart. Onder het motto: iedereen kan meedoen.

We pakken het graag praktisch aan

Heb je zin om te helpen? Of wil je wel iets kleins bijdragen? Dat zou superleuk zijn! Mail of bel voor 25 juli naar Sylvia Bos (0613272921 of ) Of vul gelijk dit online formulier in.

Ja, ik denk of doe graag mee

Wie zoeken we?

  • Creatieve en sportieve mensen die een workshop kunnen geven of een activiteit willen doen.
  • Mensen die muziek willen maken of een ‘koffiepunt’ willen zijn in de straat.
  • En natuurlijk iedereen die na alle corona ook extra veel zin heeft om (verantwoord) iets leuks te organiseren.

Inspiratie nodig?

  • Sport- en spelactiviteiten: denk aan bingo, tikspelletjes, voetbal/panna/rugby/hockey/dans of zelfs lasergamen.
  • Workshops: freerun, circus, huttenbouwen (van wilgentenen) of wat dan ook.
  • En daar moet natuurlijk ook wat lekkers bij: pannenkoeken en taarten bakken. De hele wijk is immers jarig dus we hebben veel taarten nodig.