De groenste wijk van Leiden

  Bekijk ook de aparte website 'Merenwijk in beeld' met heel veel foto's over de wijk.

Bakwedstrijd 50 jaar MerenwijkBen jij een enthousiaste thuisbakker (14+) en hou je wel van een uitdaging? Doe dan op 25 september mee aan de taartenbakwedstrijd onder leiding van Bakker Christiaan de Witt.

Hoe doe mee?

De bakwedstrijd is bedoeld voor iedereen vanaf 14 jaar die denkt de allerlekkerste taart te kunnen maken. Je bakt je taart voor een vrolijke, maar kritische jury. De juryleden beoordelen de taart vooral op smaak, maar ook op originaliteit van het recept en hoe lekker de taart er uitziet. Opgeven kan via .Doe het snel want er is ruimte voor max 25 deelnemers. De deskundige jury onder leiding van bakker Christiaan de Witt, beoordeelt je taart op zaterdagochtend 25 september.

Tip van de jury

Let er bij het bedenken van je taart op dat alles in balans blijft.

Soms worden er zoveel smaken en onderdelen in een taart verwerkt dat ze elkaar niet meer versterken, maar dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Natuurlijk is het wel fijn als een taart verschillende smaken en texturen bevat; een knapperige bodem geeft een fijn contrast met een zachte vulling en een fris accent gaat goed samen met een volle chocoladesmaak.
Heb je eenmaal een taart bedacht, laat die dan zeker een keer voorproeven door familie en vrienden en vraag hun om een kritische mening. Op die manier kun je jouw taart nog beter perfectioneren! Het uitgebreid versieren van een taart met marsepein of fondant wordt voor deze wedstrijd afgeraden. Hoe mooi ook, het gaat ons om de smaak en het gevoel er meteen je tanden in te willen zetten. Dus zorg dat je taart er superlekker uitziet, maar hou het natuurlijk. Dat is ons advies.