De groenste wijk van Leiden

  Bekijk ook de aparte website 'Merenwijk in beeld' met heel veel foto's over de wijk.

Een corona-proof jubileumwijkfeest met z'n allen, wat zouden we dan kunnen doen? De leerlingenraad van de Zijlwijkschool zat bomvol inspirerende ideeën voor kinderen, ouders én 'de oude mensen'. Wij kwamen vol inspiratie uit het gesprek. Het moet toch lukken om gezamenlijk iets van deze plannen te realiseren! Dus denken we aan een feestelijke familiedag in de hele wijk, met kleinschalige activiteiten en vooral veel taart. Onder het motto: iedereen kan meedoen. We koersen op september, in de buitenlucht. Wie heeft ook zin in een (verantwoord) feestje en wil wel meedenken of een bijdrage leveren?

We pakken het graag praktisch aan

We kunnen het zo groot en/of klein maken als we willen. Het is immers niet de bedoeling dat we allemaal heel veel tijd kwijt zijn aan de organisatie. Maar dat hoeft ook niet. Een hinkel-competitie of oud-hollandse kinderspelletjes vragen weinig voorbereiding. En misschien heb je zelf een simpele activiteit die het altijd supergoed doet bij kinderverjaardagen of feestjes?! Als iedereen iets kleins bijdraagt, wordt het toch een groot evenement. Zo kunnen we er een feestelijke familiedag van maken - vol sportieve en creatieve workshops op locaties in de hele wijk, met eigen gebakken taart, koffie, thee en limonade.

Wat er mogelijk is, zal afhangen van de corona-situatie na de zomer. Dus het wordt een kwestie van flexibel organiseren. De coördinatie van de dag ligt bij Sylvia Bos, een ervaren organisator en theatermaker. Maar zij heeft zelf geen kinderen meer op school in de wijk, dus versterking is nodig! Daarom zoeken we enthousiaste en betrokken (groot)ouders. Jullie kennen de wensen, mogelijkheden en talenten van de kinderen én de ouders. En dat hebben we nodig, want ons motto voor de dag is: iedereen kan meedoen.

Heb je zin om te helpen? (Of wil je wel iets kleins bijdragen?) Dat zou super leuk zijn! Mail of bel naar Sylvia Bos (06-13272921 of )

Wie zoeken we?

  • Actieve ouders die een bijdrage willen leveren aan de organisatie en enthousiaste ouders met een breed netwerk op school/in de wijk
  • Creatieve en sportieve ouders die een workshop kunnen geven of een activiteit willen doen
  • Grootouders met activiteiten die ze met hun kleinkinderen doen. Of onderling, want het hoeft niet alleen een kinderfeest te worden
  • En natuurlijk iedereen die na alle corona ook extra veel zin heeft om (verantwoord) iets leuks te organiserenInspiratie nodig?

Inspiratie nodig?

Jalou, Rayan, Jason, Paulo en Luca hadden volop ideetjes. Misschien jullie (klein)kinderen ook wel?

  • Sport- en spelactiviteiten: denk aan bingo, tikspelletjes, voetbal/panna/rugby/hockey/dans of zelfs lasergamen.
  • Workshops: freerun, circus, huttenbouwen (van wilgentenen)
  • En daar moet natuurlijk ook wat lekkers bij: koffie en thee drinken voor de ouders. 
    Pannekoeken en taartenbakken, misschien wel een echte taartenbakwedstrijd? De hele wijk is immers jarig dus we hebben veel taarten nodig.

 Ze gaven ons trouwens ook nog goede raad én een aantal praktische tips: niet alle ouders vinden het fijn als hun kinderen vies worden. En niet alle ouders zijn blij met Tiktok.

Merenwijk 50 jaar - op naar een gezellig wijkfeest