De groenste wijk van Leiden

  Bekijk ook de aparte website 'Merenwijk in beeld' met heel veel foto's over de wijk.

vier winnaarsDe fotowedstrijd die de wijkvereniging vorig jaar organiseerde ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan, is onlangs beëindigd door het uitreiken van de laatste prijzen aan de winnaars. Zij ontvingen een cadeaubon van €50 uit handen van voorzitter Gerard van Hees.

De enthousiaste winnaars zijn:
Maaike van Diepeningen (categorie Groene Rijkdom)
Ilse Daalder (categorie De eerste jaren)
Pieter Tirion (categorie Het vliegt, zwemt etc)
Niek de Winter (categorie Creatief).

Met zijn foto van een reiger die een snoek ving, werd Pieter Tirion afgetekend winnaar in de dieren-categorie. In de categorie Groene Rijkdom konden zowel jury als de stemmers moeilijk kiezen; drie foto’s eindigden bijna gelijk bovenaan. Niek de Winter wist met alle drie zijn ingezonden foto’s tot de finale door te dringen. De jury was zeer enthousiast over zijn Wilgenwolkjes. Met een lijnenspel als reflectie in het water werd hij categoriewinnaar.

De jeugdfoto’s van Ilse Daalder maakten veel los op Facebook. Niet alleen zij had tijdens de bouw van de Merenwijk de tijd van haar leven, de foto’s riepen bij velen herinneringen wakker. Heb je ook nog oude foto’s uit de tijd dat de wijk gebouwd werd? Ze zijn nog altijd van harte welkom, ook Erfgoed Leiden is er naar op zoek!

winnaar hanskleijnDrievoudig winnaar

Prijswinnaar Hans Kleijn won zelfs in drie categorieën (Buurtgevoel, Kinderparadijs en Ontspannen) en kreeg later zijn prijzen uitgereikt. Hij won onder meer met zijn foto van twee vriendinnetjes op de Broekweg, van onbekende meisjes en niet in scene gezet. De brugspringers, die hij vaker fotografeerde, maakten er daarentegen graag een show van.

Een onafhankelijke jury, bestaande uit Merenwijkers Fleur van den Berg (beeldend kunstenaar), Robert Steenbergen en Mirjam Suijten (allebei fotograaf), maakte per categorie een selectie uit de inzendingen. Vervolgens werd de uiteindelijke winnaar gekozen via een stemming op Facebook.

Vorig jaar werden de prijswinnende foto’s in de categorie Winter 2021 en Hollandse Luchten al gekozen. Toen was er al de huldiging van de schaatser van Wim Zalm en van drie fraaie luchten: van Ingrid Gussen (1), Sanne Nienhuis (2), Josca van Schoonhoven (3).

De winnende foto’s zullen in mei te zien zijn in kerkelijk centrum de Regenboog, ter gelegenheid van de Inspiratiedag 50 jaar Regenboog.
Alle inzendingen zijn nog steeds te bekijken op de speciale website https://50jaar.wv-merenwijk.nl/

Alle winnaars op een rijtje:

Groene Rijkdom
Maaike van Diepeningen - Mysterieus park

(Op 2 en 3: Niek de Winter – Wilgenwolkjes (favoriet van de jury)
 en Bernard Nijssen - Op de dijk)

Het vliegt, zwemt etc
Pieter Tirion - Reiger met snoek

Kinderparadijs
Hans Kleijn - Vriendinnetjes op de weg
Favoriet van de jury: brugspringers (ook van Hans Kleijn)

Buurtgevoel
Hans Kleijn - Giliadal dansblok
met lof van de jury!

Ontspannen
Hans Kleijn - Merenwijk Beach / Yoga op de Strengen

Lekker creatief
Niek de Winter - Watergolven

De eerste jaren
Ilse Daalder

eerder al uitgereikt:

Winter 2021
Wim Zalm (schaatser)

De mooiste luchten
Ingrid Gussen (1), Sanne Nienhuis (2), Josca van Schoonhoven (3)