De groenste wijk van Leiden

Jaarvergadering wijkvereniging februari 2023De Merenwijk accepteert morrend een aantal extra woningen bovenop de Kopermolen, zo bleek tijdens de jaarvergadering van Wijkvereniging Merenwijk op maandag 23 februari. Wel blijft er veel weestand tegen van de mensen die nu al rondom het winkelcentrum wonen, en die erg opzien tegen jarenlange chaos door bouwwerkzaamheden. 

Misschien hoeft er niet een 8 lagen hoog torentje te komen bovenop de huidige expeditieruimte van Albert Heijn, maar kan het lager blijven, zei wethouder Julius Terpstra. Maar, benadrukte hij meermalen, die extra woningen moeten er écht komen. Immers, Leiden moet flink bijbouwen om alle woningzoekenden te kunnen huisvesten. Hij gaf toe dat de communicatie over de bouwplannen niet goed was en beloofde dat voortaan beter te doen. Diverse Merenwijkers beloofden de wethouder daar scherp op toe te zien.
Zie ook het bericht bij de lokale omroep Sleutelstad.

Fundering en grondwater

Tijdens de vergadering werd een presentatie gegeven door Mark van Dijk van Aveco de Bondt over de fundering in onze wijk en het grondwaterpeil. De gemeente en de werkgroep fundering van de wijkvereniging gaan dit jaar onderzoek doen naar het grondwaterpeil en de gevolgen voor de huizen die gedeeltelijk met houten palen zijn gefundeerd. Bekijk of download hier de presentatie - het is een zogeheten powerpoint-presentatie (.pptx-bestand), dus het is nodig om dit (of een vergelijkbaar) programma op je pc te hebben staan.