De groenste wijk van Leiden

merenwijk van gasGeen gas meer verstoken om je huis te verwarmen, maar stroom gebruiken die duurzaam is opgewekt met bijvoorbeeld zon en wind. Zo moet het straks gaan, vindt bijna iedereen. Maar hoe precies? En wanneer? En wat gaat het (mij) kosten? De gemeente Leiden wil komen tot de beste antwoorden en organiseert daarvoor 'stadsgesprekken' in elf Leidse wijken. Voorafgaand aan dat gesprek is er een online talkshow. Voor de Merenwijk is die talkshow op donderdag 8 april om 20 uur.

Via Youtube

Tijdens de talkshow zal de gemeente toelichten welke plannen er zijn voor energiebesparing, het opwekken van energie en duurzame warmte. Aanwezig zal ook zijn iemand van de initiatiefgroep 'Duurzame Energie Merenwijk' (DEM), die al enkele jaren bezig is met onderzoek en praktische tips. De talkshow wordt uitgezonden via het Youtube-kanaal van de gemeente Leiden: youtube.com/leidencitycouncil/. Wie inlogt op Youtube kan tijdens de talkshow ook vragen stellen. Vanaf 6 april kan iedereen alvast een bijdragen leveren aan de talkshow. Hoe dat moet, is te vinden via doemee.leiden.nl (helaas is het op die pagina altijd nog een zoekplaatje).

De talkshow zal ook naderhand ook zijn terug te kijken via het Youtube-kanaal van Leiden. Hoe het werkt om in te loggen bij Youtube, legt de gemeente uit op de webpagina leiden.nl/energietransitie/. Althans, dat belooft de gemeente, want daar is bij het publiceren van dit artikeltje nog niks te zien. Op die pagina zal ook het uitzendschema komen van de talkshows met de tien andere wijken.