De groenste wijk van Leiden

energietransitie leidenNederland wil, net als de rest van de wereld, gaan stoppen met het verbranden van gas, olie en kolen, om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dus op enig moment stop de aanvoer van aardgas naar de Merenwijk. En wat dan? Zoeken naar een antwoord op die vraag gebeurt onder meer op maandagavond 13 september tijdens een bijeenkomst in De Regenboog. Daarna zullen nog veel bijeenkomsten volgen om de hele wijk aardgasvrij te krijgen.

Om de bijeenkomst in de Regenboog te kunnen bijwonen is aanmelding verplicht – dit omdat er omwille van 'corona-veiligheid' maximaal vijftig personen welkom zijn. Blijkt de belangstelling voor groter, dan volgt een tweede bijeenkomst op een nader te bepalen datum.

Het is duidelijk dat een antwoord op de vraag 'Hoe moet het zonder aardgas?' erg ingewikkeld is. Het denken en praten hierover is ook al enige tijd gaande. Alle opgedane kennis en inzichten plus de opties voor Leiden en meningen hierover zijn alvast samengevat in een 'Greenpaper'. Wie de bijeenkomst op 13 september wil bijwonen, doet er goed aan om dat Greenpaper vooraf door te nemen. Binnen die Greenpaper staan links naar nog veel meer informatie over de energietransitie.

Download en lees vooraf het Greenpaper