De groenste wijk van Leiden

De Forellenbuurt, onderdeel van Zijlwijk-Noord in de Merenwijk, heeft een prachtige subsidie binnen gehaald om de buurt groener en leuker te maken. Ze kunnen aan de slag met 1.000 euro,  toegekend door het Oranje Fonds. Buurtbewoonster Fanny is heel blij: “We krijgen onder andere geld voor een snoeicursus. Een paar jaar geleden hebben we namelijk veel fruitbomen geplant langs het Forellenpad en die hebben een snoeibeurt nodig.” Fruitbomen die gesneuveld zijn, worden bovendien vervangen.

Van het bedrag kunnen veel kleine groenprojecten worden uitgevoerd in de buurt. Bewoners gaan de Forellen groener maken met bloembollen, bessenstruiken en bloemen in boomcirkels. “In de zomer gaan we een bijenhotel plaatsen, kinderen kunnen dan hun mini-bijenhotel erbij maken. En tot slot gaan we een kruidentuin aanleggen voor de buurt,” aldus Fanny.

De fondsaanvraag is mede mogelijk gemaakt door de Wijkvereniging Merenwijk. “De aanvraag verliep via de Wijkvereniging, omdat alleen verenigingen en stichtingen een beroep kunnen doen op het Oranje Fonds. We zijn dus heel blij met de oprichting van de Wijkvereniging Merenwijk.” legt Forellenbewoonster Marieke Holzapfel uit.

Uw buurt ook groener en leuker? De wijkvereniging helpt u met de aanvraag en het verzorgen van de administratie. Neem contact op via info@wv-merenwijk.nl

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiaiteven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met EUR 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting beschermpaar van het Oranje Fonds.