De groenste wijk van Leiden

merenwijkmagazineNu de Merenwijk een halve eeuw bestaat is het aardig om eens terug in de tijd te kijken én te zien hoe mooi de wijk nu is geworden. Dit is precies wat het Merenwijk Magazine wil doen: een ode brengen aan deze meest groene wijk van Leiden. Het Magazine wordt een eenmalige uitgave, een luxe blad (een 'glossy') en ieder Merenwijks huishouden krijgt dit gratis in de bus. Wat er allemaal in dat magazine komt te staan . . . daar mag iedereen nog over meedenken.

De inhoud van het magazine zal bestaan uit diverse positieve portretten in woord en beeld over de Merenwijk en haar iconen, bewoners en buurtinitiatieven. De centrale thema's zijn leefbaarheid, groen, sociale betrokkenheid en duurzaamheid. Verhalen over een stadsdeel dat in 50 jaar tijd is uitgegroeid tot een prachtige wijk.

Het idee om dit magazine te maken is afkomstig van drie Merenwijkse vrouwen: fotografe Stefanie Uit den Boogaard en de tekstschrijvers Saskia Klaassen en Patty Zoet. Op de speciaal voor dit doel opgezette website MerenwijkMagazine.nl is meer te lezen over hen en hun ideeën. Op die site staat ook een doneerknop, want er is nog wel geld nodig voor de samenstelling, druk en verspreiding van dit boekwerk dat naar verwachting in september zal verschijnen.

De makers van Merenwijk Magazine zijn nu vooral nog op zoek naar tips en mooie verhalen over de wijk of foto's uit de oude doos. Wie iets weet, kan dat mailen naar merenwijk@xs4all.nl of via de contactpagina van de website.