De groenste wijk van Leiden

Op 11 maart 2017 doet de wijkvereniging Merenwijk weer mee met NLDoet. De groep zit vol, inschrijven is niet meer mogelijk.

Het opruimen van zwerfvuil start om 11.00 uur in de Regenboog met een kopje koffie/thee of drankje. Het opruimen duurt tot ongeveer 13.00 uur, en alles wordt verder verzorgt. Neem wel zelf kleding mee die vies mag worden.

De buurten in onze wijk zijn volgens de gemeente goed tot redelijk goed schoon. Dat is fijn te weten. Daar waar het meeste vuil ligt, wonen echter geen of weinig mensen. Vooral langs fietspaden, sloten, park, rondom Kopermolen en schoolpleinen ligt heel veel zwerfvuil. Het gemeentegroen verzamelt helaas flink wat rommel.

Door met elkaar te gaan opruimen geven we een voorbeeldfunctie aan anderen èn het ziet er weer even helemaal schoon uit! En het is nog gezellig ook. Bekijk bijvoorbeeld het verslag van 2016.

Adoptie

Wij zouden het fijn vinden als stukjes openbare ruimte geadopteerd worden door één of meer mensen. Na onderlinge afspraak kan dan de openbare ruimte regelmatig van zwerfvuil worden ontdaan. Het zou prachtig zijn als we hiermee vanaf 11 maart 2017 kunnen starten. Wellicht weet je iemand te enthousiasmeren om dat samen te gaan doen. Wij stellen hiervoor grijpers beschikbaar. Wij horen graag of je hieraan wilt meedoen, dat kan via .

Opbrengst

De acties in 2016 waren erg succesvol, en hebben de aandacht van de media en de gemeente getrokken. Op aanraden van de wijkvereniging Merenwijk is er begonnen met het aanpakken van de te kleine en verouderde afvalbakken en bankjes in het Merenwijk park. Momenteel bekijken of alles naar wens aangepakt is. Want opruimen kan, maar voorkomen is veel belangrijker! De wijkvereniging houdt de vinger aan de pols!