De groenste wijk van Leiden

Voor een beetje Leienaar is het bijna onvoorstelbaar, maar vanwege corona zal dit jaar een groot aantal tradities tijdens het Feest der Feesten komen te vervallen. Mensenmassa's zijn immers taboe. Dus in 2020 geen Grote Optocht, geen Taptoe en ook geen kermis in de binnenstad. Feestvierders spreiden, spreiden en nog eens spreiden - dat is het motto van de gemeente en de 3 October Vereeniging. Onder het motto Samen thuis, samen uit komen er online activiteiten en ook wordt gewerkt aan een kleinschalige programmering in de binnenstad. Daarnaast wijkt de 3 October Vereeniging uit naar de wijken.

Leidens Ontzet komt naar je toe dit jaar

De 3 October Vereeniging gaat met de Rijdende Geus de wijken in.

In dit mobiele Servicepunt kunnen leden en andere geïnteresseerden terecht voor merchandise-artikelen, vragen over de viering of inschrijving van evenementen. Er komen verschillende afgiftepunten voor haring en wittebrood. Ook de hutspotmaaltijd komt naar de wijken toe, zodat deze in kleine groepjes gegeten kan worden. Ook andere suggesties voor festiviteiten in de wijk liggen op tafel.

Draag je ook een steentje bij?

Om dit te realiseren, vraagt de 3 October Vereeniging nadrukkelijk om steun vanuit de wijk. Bijvoorbeeld door actief mee te denken bij het opstellen van het programma, door het beschikbaar stellen van ruimten, door het leveren van materiaal en last but not least door het leveren van mankracht, vrouwkracht én natuurlijk ook kinderkracht. 

Samen maken we er een unieke viering van

De 3 October Vereeniging hoopt dat veel Merenwijkers willen meehelpen om er een onvergetelijk alternatief Ontzet van te maken: "Hoe geweldig zou het zijn wanneer de viering van 2020 in de annalen van de Vereeniging beschreven zal worden als een unieke viering waarbij voor het eerst sinds de oprichting van de 3 October Vereeniging Leidens ontzet niet alleen in het centrum werd gevierd en herdacht, maar ook op ludieke en bijzondere wijze in de wijken van de stad."

Wil je meehelpen? Heb je een goed idee? Wil je iets organiseren in je eigen buurt?
Laat het ons (snel) weten! Stuur een mailtje naar .

 

3 october vereeniging