De groenste wijk van Leiden

Voor een paar honderd euro heb je een groen schuurdak. De gemeente geeft namelijk een forse subsidie. En ben je huurder, dan kun je via het WOZ-fonds mogelijk nog extra subsidie krijgen. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet je het echter wel samen met wat buren doen. Anders heb je namelijk te weinig oppervlak. Op maandag 24 februari is er een info-avond over groene daken.

groendak iepenrodeMakkelijk zelf te doen

De groene plantendeken is makkelijk zelf aan te leggen - voor de simpelste oplossing ben je klaar in twee uurtjes per schuurdak inclusief koffiepauze. Dus maak er een leuke burendag van en vergroen je straat!
Het resultaat: 's winters minder koud in de schuur, 's zomers wat minder heet, een leuker uitzicht op je schuurdak, je schuurdak gaat langer mee én je draagt bij aan de biodiversiteit en de waterberging.

Hoe het natuurlijk vergroenen van schuurdaken kan uitpakken, is te zien op de Iepenrode. Daar zijn half november 2019 dertig woningen voorzien van een groen schuurdak. De bewoners hebben dat toen zelf gelegd, onder deskundige begeleiding.

De informatiebijeenkomst over groene daken is op maandag 24 februari, in De Regenboog.
Start 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Einde plenaire gedeelte om 21 uur, daarna mogelijkheid om te spreken met diverse leveranciers, of om plannen te maken met buren.

De bijeenkomst is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. Dus om zeker te zijn van een plekje is het verstandig om je vooraf hier aan te melden.