De groenste wijk van Leiden

kagerzoom planDe plannen die de gemeente Teylingen heeft voor de ontwikkeling van het gebied Kagerzoom zijn nu verder uitgewerkt. Op de website kagerzoom.info is alle informatie daarover te vinden. Deze site biedt ook de mogelijkheid om online een reactie te geven. Te zamen met de reactie die los kwamen tijdens de informatieavond op 6 december zal de gemeente het plan misschien iets aanpassen.

Het maken van goede plannen voor het gebied Kagerzoom vergt een bijzondere aanpak. Het hele gebied ligt in de gemeente Teylingen, maar het zijn vooral Merenwijkers en andere inwoners van Leiden die gebruikmaken van dit gebied. Bovendien lieten eerder dit jaar veel Merenwijkers weten dat het gebied prima is zoals het nu is ("niks maar aan doen"), terwijl de gemeente Teylingen het juist toch wil ontwikkelen, 'om verloedering te voorkomen'. De gemeente Leiden is gevraagd mee te doen aan de plannen, maar is erg terughoudend. Zie ook ons eerdere bericht over de Kagerzoom.

De getoonde afbeelding is een uitsnede uit de complete kaart - een klik op de afbeelding toont een grotere versie. Via Kagerzoom.info is een complete, veel grotere kaart te downloaden.