De groenste wijk van Leiden

wanderenNu we wegens de corona-aanval voor enig vertier of een frisse neus zijn aangewezen op kleine ommetjes in de eigen buurt, kan de app 'Wanderen' misschien nog behulpzaam zijn. Deze app helpt je op een verrassende manier door de Merenwijk en het noordelijk daarvan gelegen groene gebied.

"Je wordt getrakteerd op bijzondere theatrale verhalen, gesprekken, prachtige foto’s, wetenwaardigheden en soms een mooi lied", zegt kunstenares Fleur van de Berg hierover. Zij is de initiatiefnemer van de app, die zij in 2014 samen met wijkbewoners opbouwde. Velen fondsen hebben bijgedragen om dit project te realiseren en daarom is de app gratis.

Voor het gebruik van de app is uiteraard een smartphone nodig. Vergeet niet de locatievoorzieningen van de app aan te zetten, want er wordt gebruikgemaakt van AR (augmented reality). Zodra de app is gestart hoef je eigenlijk nergens op de klikken, de informatie wordt vanzelf opgehaald op de diverse plekken. Daarvoor wordt wel gebruikgemaakt van de eigen databundel. Zorg voor een volle batterij. Er worden geen data verzameld over je gebruik.

Kijk voor meer informatie op:
www.wanderen.nl
www.fleurvandenberg.nl/wanderen-app/