De groenste wijk van Leiden

bouwplekkenNieuwe woningen bouwen in het centrum van de Merenwijk mag wel, maar dan bij voorkeur bovenop het bestaande winkelcentrum of op de parkeerplaatsen, maar zeker niet richting wijkpark. Deze opvatting leeft sterk in de wijk, zo bleek op de inloopbijeenkomst die de gemeente Leiden op maandag 8 oktober verzorgde in De Regenboog. Circa 160 mensen kwamen hun mening geven door het plakken van gekleurde stickers op grote informatievellen.

Leuker, veiliger, duurzamer

Deze opvatting over bouwen zal geen verrassing zijn voor wie zijn oor de afgelopen weken te luisteren legde of enkele websites en sociale media raadpleegde. Maar er leven nog veel meer ideeën, zo bleek uit het 'stickers plakken'. Ideeën om het winkelcentrum en het hele hart van de Merenwijk leuker, veiliger of duurzamer te maken.

1000 x enquête

Het verzamelen en op een rijtje zetten van alle meningen en ideeën is nu een taak voor Gijsje Jacobs, coördinator van het 'participatietraject' (= meedenken en -doen) van de gemeente Leiden. Daarbij kijkt zij ook naar de uitkomsten van de straatinterviews die zijn gehouden op 5 oktober en nog komen op 11 oktober. Tevens let zij op de uitkomst van een online enquête; die is inmiddels ruim duizend keer ingevuld, en invullen kan nog tot en met zondag 14 oktober.

Gesprek met wijkvereniging

Op maandag 22 oktober heeft de wijkvereniging Merenwijk een gesprek met Gijsje Jacobs. Zij kan dan in grote lijnen melden wat de Merenwijkers vinden en willen. Haar eindrapport zal iets later klaar zijn, schat zij, en zal voor iedereen zijn in te zien.

Hieronder de vragen waarop bezoekende Merenwijkers antwoord konden geven tijdens de inloopbijeekomst. Klik op de foto's voor een grotere versie.

gebiedspaspoort