De groenste wijk van Leiden

popup museumHet popup-museumpje in de Kopermolen, bedoeld als zomeractiviteit tot oktober, blijft toch langer open. In ieder geval tot maart. Ook daarna blijft het misschien open, maar alleen als er voldoende interesse voor is én zich voldoende vrijwilligers melden om het draaiende te houden. Vanaf november komen er telkens nieuwe activiteiten in dit 'wijkmuseum', gevestigd in de winkel waar jarenlang de Etos-drogisterij zat.

Voorlopig is deze ontmoetingsplek geopend op woensdag van 11 tot 16 uur, op vrijdag van 11 tot 14 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. De 'koffiehoek' werd afgelopen zomer verzorgd door Anne & Max, maar nu wordt gezocht naar een opvolger.

Het pop-up museum is een initiatief van de eigenaar en beheerder van het winkelcentrum, Van der Vorm Vastgoed. Dit bedrijf is enthousiast over de samenwerking die er is ontstaan met de buurt. Dit 'museum' ging aanvankelijk vooral over de afgelopen 50 jaar Merenwijk, maar Van der Vorm ziet nu kansen om het vooral in te zetten voor de toekomst van het winkelcentrum en de wijk. Daarom komen er vanaf november nieuwe activiteiten, met een een heuse programmering.

'Kijk in de wijk'

Onder de noemer ‘Kijk in de wijk’ komen diverse avonden over initiatieven en activiteiten in de wijk. Denk aan het natuurzwemmen in het Joppe of het voedselbos dat informeert. Ook komt er een avond over de nieuwe plannen van de Kopermolen en de stedenbouwkundigen van de gemeente Leiden hebben toegezegd om de plannen over de openbare ruimte rondom de Kopermolen toe te lichten. Activiteiten zullen worden aangekondigd op deze website en op de Merenwijk Agenda.

"Na het grote succes van het wijkfeest is bij iedereen de positieve inzet van alle wijkbewoners blijven hangen", zegt een woordvoerder namens Van der Vorm. "We hopen dat veel mensen even tijd beschikbaar stellen, want dan kunnen we veel dagen open. Met meer vrijwilligers worden onze openingstijden betrouwbaarder en kunnen we hopelijk ook uitbreiden!" Het is de bedoeling dat er een poule ontstaat van vrijwilligers, die een korte training krijgen aangeboden. Dus wie zin heeft, kan zich bij het pop-up museumpje komen melden.