De groenste wijk van Leiden

huiskamer kerstDe 'huiskamer' van winkelcentrum de Kopermolen is voortaan alleen nog in de ochtend open. Vanaf het middaguur is hij gesloten. Reden is dat baldadige jongeren er 's middags bezit van namen en er een zootje van maakten. De winkeliers hadden nog de wijkagent te hulp geroepen, maar die kan daar amper tijd aan besteden.

K-woorden

"Het is erg jammer dat hij nu 's middags dicht is, maar het kon niet anders", zegt Cindy du Pau. Zij beheert de winkel 'Warmpjes' recht tegenover de 'huiskamer', en zag hoe het uit de hand liep. "Vanaf een uur of twee, soms eerder, kwamen groepen jongeren hier en gingen de hele dag niet meer weg. Hangjongeren dus. Ze maakten er een rotzooi van: waren luidruchtig, morsten met drank, strooiden chips, sleepten met meubels en vernielden ze. En als mensen er iets van zeiden, kregen ze k-woorden naar hun hoofd."

Zitten, praatje, lezen, koffie

De openbare ontmoetingsruimte is dus nog beperkt open; hij wordt nu wel onderhouden en is inmiddels in kerstsfeer gebracht. 's Morgens blijft het mogelijk om daar even rustig te zitten. Om te lezen, te praten of te bellen. Gratis koffie kan worden gehaald bij Albert Heijn, daar pal naast. En er is volop informatie te krijgen over de wijk. Aan de muur hangen de plannen die in ontwikkeling zijn over vernieuwing van het winkelcentrum en de omgeving. En een plattegrond met suggesties voor wandelingen door de wijk, maar ook een rek met folders over diverse activiteiten.

Voortaan dus vanaf het middaguur gesloten. (Het Leids Dagblad pikte dit bericht ook op)

huiskamer

info hoek