De groenste wijk van Leiden

Op de ALV (algemene ledenvergadering) van maandag 24 januari, die voor leden van de wijkvereniging alleen online te volgen was via 'Zoom', is uitgebreid informatie verstrekt over de voortgang van vernieuwing van de Kopermolen en het 'hart van de wijk'. Deze toelichting is binnenkort terug te kijken en luisteren - zodra dat kan, laten we dat hier weten.
Echt nieuws bevatte de voordracht niet, maar sommige eerder geuite ideeën krijgen gestaag wel meer vorm. De Hema is inmiddels verhuisd naar waar eerder Blokker zat. Op de plek van restaurant Panda (dat verhuist) komt een glooiend grasdek vanaf het dak naar het park, met daarin verwerkt negen kleine woningen. Daaronder komt een grote fietsenstalling. Althans, die kant lijkt het nu op te gaan - echt vastgesteld is er nog niets

Parkeren voor auto's gaat ondergronds, maar misschien ook niet, omdat dat heel erg duur is. Parkeren wordt alleen kortstondig gratis, om langparkeren te voorkomen. De Ketelmeerlaan wordt een stukje verlegd richting flats, zondat het marktplein groter wordt; dat is voor parkeren als er geen markt is. In plaats van de twee bushaltes aan weerzijden van het winkelcentrum komt er eentje in het midden. (klik op de afbeeldingen voor een grotere versie)

kopermolen vogelvluchtEen idee van hoe de nieuwe Kopermolen eruit komt te zien; de nieuwe woontoren is hier doorzichtig getekend.woontorenZo ongeveer moet de nieuwe woontoren worden.