De groenste wijk van Leiden

gebiedspaspoort2 kleinHet gebiedspaspoort voor de herontwikkeling van De Kopermolen en omgeving is weer een stapje verder. De opmerkingen van Merenwijkers op de conceptversie zijn verwerk door het college van burgemeester en wethouders, zodat dit college nu een nieuwe versie heeft vastgesteld. Daar zal de gemeenteraad nog een beslissing over nemen. Ergens in juni komt er in de Merenwijk een 'inloopbijeenkomst' waarop de gemeente haar visie komt toelichten.

Er wijziging in het nieuwe gebiedspaspoort is dat het 'plangebied' nu is uitgebreid met een deel van de Ketelmeerlaan en de parkeerplaatsen aan weerszijden van deze straat. Daarnaast is een van de woningbouwopties komen te vervallen, op de hoek Tuinbank / Ketelmeerlaan. Op de afbeelding zijn alle wijzigingen met roze aangegeven – klik op de afbeelding voor een grotere, leesbare versie.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) zegt in een persbericht: ”Het gebiedspaspoort is na de reactieperiode weer aangepast. We hebben een aantal wensen uit de wijk overgenomen. Ik ben van mening dat het paspoort zoals het er nu ligt, de belangen van de Merenwijkers goed weerspiegelt. Zo gaan we de komende tijd bijvoorbeeld de mogelijkheid onderzoeken om het dak te gebruiken, bijvoorbeeld met groen, zonnepanelen of tiny houses. Dit spreekt mij erg aan.”

Dit herziene paspoort is hier te downloaden (hele grote pdf, bijna 15 MB).
De werkgroep Kopermolen/centrumgebied van de wijkvereniging Merenwijk kwam begin juni bijeen om zich een mening te vormen over de nieuwe versie van het gebiedspaspoort. Lees hier hun reactie.