De groenste wijk van Leiden

willemdezwijgerlaan omleidingHet asfalteren van de Willem de Zwijgerlaan gebeurt niet op 22 - 26 oktober, maar op 12 - 15 november en van 23 - 25 november. Reden is dat er in oktober ook wordt gewerkt aan de Stierenbrug in Leiderdorp, en dat zal leiden tot extra verkeer juist over de WdZ-laan. Deze samenloop van werk kon ontstaan omdat de WdZ-laan wordt vernieuwd in opdracht van de gemeente Leiden, terwijl aan de brug wordt gewerkt in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Het stuk Willem de Zwijgerlaan tussen Gooimeerlaan en IJsselmeerlaan wordt nu geasfalteerd vanaf donderdagavond 12 november 20 uur tot zondagochtend 15 november. Op vrijdag 13 november is de weg wel open van 06 uur 's ochtend tot 20 uur 's avonds. Het doorgaande verkeer over de WdZ-laan zal deels worden omgeleid via de Merenwijk (maar dus niet tijdens de markt op vrijdag).

Het stukje Willem de Zwijgerlaan vanaf de IJsselmeerlaan tot en met de Zijlbrug wordt vernieuwd gedurende drie nachten: op maandag 23 november tot en met woensdag 25 november, telkens vanaf 20 uur 's avonds tot 06 uur 's ochtends.

Drie bruggen tussen Leiden en Leiderdorp

De Stierenbrug (of Leiderdorpse brug) vormt de verbinding tussen de Hoge Rijndijk en de Persant Snoepweg. Het is een belangrijke verbinding over water tussen Leiden en Leiderdorp. De twee andere verbindingen zijn de Spanjaardsbrug aan het einde van de Lage Rijkdijk en de Zijlbrug in de Willem de Zwijgerlaan.