De groenste wijk van Leiden

ferry 2022Het is weer mogelijk om een wandeling 'rondom het golfterrein' uit te breiden met een uitstapje naar het eiland Koudenhoorn in Warmond. Net als vorig jaar maakt een pont de oversteek over de Groote Sloot. Deze veerdienst werkt alleen op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf nu tot eind september, tussen 10 en 18 uur. Er zijn veel wijzigingen ten opzichte van vorig jaar: de pont is een stuk groter, er kunnen fietsen mee en het kost nu 2 euro per keer.

Ondanks dat de pont dit jaar een stuk groter is, zal die varen op elektriciteit die is opgewekt met de eigen zonnepanelen op het dak. Of dat altijd voldoende energie oplevert, zal moeten blijken. De pont is leuk voor Merenwijkers, maar het is en blijft vooral een experiment. Onderzocht wordt of de pont uiteindelijk helemaal 'autonoom' kan varen, dus zonder bediening. Het bedrijf Future Mobility Network, dat hier achter zit, heeft grootste plannen voor allerlei vormen van modern vervoer.

Nieuw is dit jaar ook dat de pont telefonisch is op te roepen als die 'aan de andere kant' van de sloot ligt.
Op woensdag 13 juli zal deze nieuwe pont 'officieel' in gebruik worden genomen, waarbij diverse hotemetoten aanwezig zullen zijn.