De groenste wijk van Leiden

willemdezwijgerlaan omleidingDe omleiding van het doorgaande verkeer via de Merenwijk, van 22 - 26 oktober.[UPDATE] Deze werkzaamheden zijn verschoven naar 12 - 15 november. Lees hier meer.

De Merenwijk krijgt veel doorgaand verkeer te verwerken in de periode van donderdagavond 22 oktober tot maandagochtend 26 oktober. Reden is dat de Willem de Zwijgerlaan opnieuw wordt geasfalteerd.

De WdZ-laan is zomer 2012 helemaal vernieuwd opgeleverd, en deels pas in 2013. Nu is deze druk bereden weg toe aan een nieuwe toplaag. De bovenste laag zal eerst worden afgeschraapt, wat voor omwonenden tot geluidshinder zal leiden. Daarna komt er een nieuwe laag asfalt.

Avond, nacht, weekeinde

Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te laten zijn, is ervoor gekozen om het werk vooral 's avonds en 's nachts en in het weekeinde uit te voeren.

De klus begint op donderdagavond 15 oktober aan de westzijde, dus bij het spoorviaduct, en duurt tot maandagochtend 19 oktober.

Een week later, op 22 oktober, gaat het werk verder. In die periode wordt het verkeer dat vanuit het oosten komt, dus vanaf de Zijlbrug, omgeleid door de Merenwijk. Het verkeer de andere kant op zal worden omgeleid door de Kooi of op een andere manier. De omleidingen worden telkens aangegeven met borden.

Deze opknapbeurt voor de WdZ-laan staat verder los van de plannen om van die weg echt een doorgaande route te maken, met een ongelijkvloerse kruising met de IJsselmeerlaan. Deze klus staat nu voor 2025 gepland.