De groenste wijk van Leiden

[Update 24 juli] De afsluiting van het fietspad bij het oude postkantoor gaat in op dinsdag 18 augustus. Omleidingsroutes zullen worden aangegeven. Daarbij wordt niet gekozen voor de meest logische (korte) omleiding via de andere zijde van de Schipholweg – men wil die route ontzien. De bouwer spreekt over omleidingsroutes via de Maredijkbuurt en het centrum.
Echter, voor wie naar het station wil, is een andere voordehandliggende route via de Boerhaavelaan.
Meer informatie over dit project is ook te vinden op de speciale website schipholweg130.nl [einde update]

De fietsroute vanuit de Merenwijk naar het station via het Stadspolderpad is vanaf 8 juli deels geblokkeerd. Vanaf dat moment worden voorbereidigen getroffen voor de afbraak van het oude postkantoor. Op die plek zal het fietspad soms zijn afgesloten. Wanneer de echte afbraak begint, is nog niet bekend; het afbreken gaat ongeveer twee maanden duren. Daarna start de nieuwbouw, waardoor het fietspad tot halverwege 2022 zal zijn afgesloten.

Fietsers hoeven door de afsluiten van een deel van de route niet veel om te rijden: dat kan aan de andere kant van de Schipholweg. Dat betekent wel tweemaal een extra stoplicht. Of kies voor de route via de Boerhaavelaan. Meer informatie over dit bouwproject is te vinden op de website van bouwer Boule & van Eesteren. Daar is het ook mogelijk je op te geven voor de ontvangst van een nieuwsbrief over dit project.

Op de plek van het oude postkantoor komt de nieuwe brandweerkazerne plus 140 appartementen. Ofschoon er ter plekke tot 70 meter hoog mag worden gebouwd, telt dit nieuwe appartementencomplex slechts vijf bouwlagen, zodat het circa 15 meter hoog zal zijn.

appartementen schipholweg