De groenste wijk van Leiden

geluidsschermplaatsEen geluidsscherm van 1 m hoog komt tussen de weg en de ventweg (waar de blauwe auto rijdt).Langs de Willem de Zwijgerlaan wordt de komende anderhalve week wat graafwerk verricht. Dit is ter voorbereiding van de bouw van geluidsschermen. Met het graven wil men onderzoeken hoe stevig de ondergrond is en waar eventueel kabels en leidingen liggen. De werkzaamheden gebeuren op 12, 19, 22 en 23 april.

Bij het graafwerk worden mogelijk wat struiken gesnoeid of gerooid. Dit groen zal worden teruggezet na het bouwen van de geluidsschermen. De bouw van de geluidsschermen start volgens plan in het eerste kwartaal van 2022. Die schermen zijn vooral nodig omdat de Willem de Zwijgerlaan onderdeel uitmaakt van de Leidse Ring Noord.

Op de afbeelding onderaan dit artikel is te zien waar de geluidsschermen komen. Dat is aan de noordzijde (de 'Merenwijkzijde') tussen de doorgaande weg en de parallelle ventweg in; deze schermen worden 1 meter hoog. Aan de overkant komt een scherm van liefst 2 meter hoogte, tussen het fietspad en de bebouwing aan de Antillenstraat.

  • Meer informatie over de aanleg van de Leidse Ring Noord is te vinden in ons bericht 'Nieuwe kruising met WdZ-laan start in 2023' van 19 september 2019.
  • Of bekijk de uitgebreide tekeningen van het kruispunt IJsselmeerlaan-WdZlaan; let op, dit is een groot bestand (3,2 MB), downloaden vergt tijd en eenmaal geopend bouwt het traag op tot een compleet beeld; sterk inzoomen daarna is nodig.

geluidsschermen