De groenste wijk van Leiden

LeidseRingNoordDe voorgenomen aanleg van de 'Leidse Ring Noord' (over de Willem de Zwijgerlaan) heeft geleid tot grote problemen in de Leiderdorpse politiek. De Lokale Partij Leiderdorp (LPL) wil niet dat er tot 70 km/u mag worden gereden over het Leiderdorpse deel van die ringweg. De LPL heeft daarom het vertrouwen opgezegd in het college van b&w, dat nu geklapt is.

Merkwaardig is dat niet de boze LPL zijn wethouder terugriep, maar dat nu de wethouders van VVD en CDA uit het college zijn gestapt; de LPL wil nu samen met andere partijen een nieuw college vormen. Zolang er geen nieuwe wethouders zijn, kan de gemeente geen belangrijke besluiten nemen. Lees meer hierover bij Omroep West.

Dit gedoe in Leiderdorp kan gevolgen hebben voor de aanleg van de Leidse Ring Noord. In Leiden hebben de voorbereidingen voor deze rondweg al geleid tot het opheffen van het noordelijk van de weg gelegen fietspad over de Zijlbrug. De gemeente Leiden zou bovendien 26 miljoen euro bijdragen aan het deel van die rondweg dat binnen de gemeente Leiderdorp ligt. Maar als daar maximaal 50 km/u mag worden gereden, wil Leiden daar vanaf zien.