De groenste wijk van Leiden

Aan de rand van de Merenwijk, vlak langs het spoor, komt misschien een ‘voedselbos’: een bos met veel bessenstruiken en vruchten- en notenbomen. Wie wil meedenken over de opzet hiervan, kan op woensdagavond 5 oktober terecht bij de Kinderboerderij midden in de wijk.

Een voedselbos is een door mensen ontworpen bos - vol met vaste eetbare planten, struiken en bomen - dat zich kan ontwikkelen volgens de ecologische principes van een natuurlijk bos. Door biodiversiteit en een gezond bodemleven te stimuleren ontstaat een veerkrachtig ecosysteem dat goed bestand is tegen extreem weer en klimaatverandering, maar ook weinig onderhoud nodig heeft. Een voedselbos zorgt op deze manier voor haar eigen groei en bloei, net als een natuurlijk bos.

Wouter van Eck, voedselbosbouwer van het eerste uur, komt deze avond meer vertellen over dit bijzondere stukje eetbare natuur en zal op basis van onze input een ontwerp maken dat later gepresenteerd zal worden. Deze winter kan vervolgens het eerste voedselbos in Leiden geboren worden. Ben je geïnteresseerd? Wil je ideeën aandragen of meehelpen? Kom dan naar deze bijeenkomst!

Datum: woensdag 5 oktober
Tijd: 19.00 tot 21.00
Locatie: kinderboerderij Merenwijk
Aanmelden: timseegers@gmail.com

voedselbos uitnodiging