De groenste wijk van Leiden

Zomerterras OpEigenWieken 2020 small(klik voor een grotere afbeelding)Voortaan zijn er tweemaal per week bijzondere wandelingen door de Merenwijk telkens gevolgd door een gezamenlijke lunch; bedoeld voor de beweging, voor de gezelligheid én om zelf de wijk nog beter te leren kennen. Er zijn zes verschillende routes, met uiteenlopende afstanden. De korste route is slechts 600 meter, maar duurt toch een uur omdat er onderweg zoveel te ontdekken valt. De wandelingen zijn er vanaf nu elke woensdag en donderdag, vanaf 11 uur. Dat gaat zo door tot eind oktober.

Deze wandelroutes zijn uitgezet door 'De Wijktoerist', wat een initiatief is van de de stichting Sportenderwijs met onder meer steun van de GGD in Leiden. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen, en het is geen probleem als je van een rolstoel of scootmobiel afhankelijk bent of de Nederlandse taal nog niet goed kent. Er zijn twee speciale themaroutes: een kunstroute en een natuurroute.

Alle routes beginnen én eindigen bij buurthuis Op Eigen Wieken aan het Valkenpad. Na afloop is er een lunch op het zomerterras in de binnentuin van het buurthuis. De kosten zijn slechts 50 cent. Graag vooraf aanmelden via mail info@dewijktoerist.nl of via telefoon 06 1122 8867

 

Zomercafé OEW Wijktoerist 2020