De groenste wijk van Leiden

cultuurwandelingEen culturele wandeling door de Merenwijk, speciaal gericht op kinderen en thuiswonende ouderen. Dat is wat de Cultuurcoaches van Leiden onlangs presenteerden, samen met soortgelijke wandelingen in de wijken Noord, Morswijk en Zuidwest. Een papieren routebeschrijving plus toelichting over cultuur is gratis op te halen bij buurthuis Op Eigen Wieken en de bibliotheek aan de Rosmolen. Maar hij is ook gratis hier te downloaden.

De route start bij het Kraaierpad, vlak bij de Merenbrug. Hij voert al slingerend door de wijk naar de rand van het stadspark, gaat via het marktplein naar de molen langs de Gooimeerlaan en keert terug naar enkele gedichten op de muren in de Slaaghwijk. De hele wandeling is ongeveer 3 kilometer lang.

Deze cultuurwandelingen zijn samengesteld door de Cultuurcoaches van de gemeente Leiden. Doel ervan is om kunst en cultuur onder de aandacht te brengen van kinderen tot 12 jaar, maar ook om thuiswonende ouderen te stimuleren eropuit te gaan. Dus ideaal voor senioren met (al dan niet eigen) kleinkinderen. De cultuurwandelingen door de andere Leidse wijken zijn hier bij BplusC te downloaden.