De groenste wijk van Leiden

lintje merenwijkKent u iemand die volgens u een koninklijk lintje verdient? Dan kunt u dat voor de 'lintjesregen' van 2020 nu al opgeven. Dat moet dan wel uiterlijk 16 augustus 2019 gebeuren.

Op 26 april 2019 kregen 18 Leidenaren in de Hooglandse kerk een koninklijk onderscheiding opgespeld door burgemeester Henri Lenferink. Onder hen Leidenaren die actief zijn en waren in onder meer bewonerscommissies, wijkverenigingen en het Singelpark.

Bijzondere inspanningen

Via een koninklijke onderscheiding laat de Nederlandse overheid haar waardering blijken voor bijzondere inspanningen van mensen die zich verdienstelijk maken voor de samenleving.

Het gaat bijvoorbeeld om personen die gedurende een flink aantal jaren (minimaal 15 jaar) vrijwilligerswerk verrichten, in besturen van organisaties actief zijn of prestaties hebben verricht waar de samenleving veel profijt van heeft (gehad).

Burgemeester Lenferink roept iedereen op om goed te kijken in zijn of haar omgeving om te zien of er mensen in aanmerking komen voor een lintje. Heel veel inwoners in Leiden zijn vrijwilliger bij de sportclub, de buurtvereniging, of zetten zich belangeloos in voor de kerk of de moskee. Een lintje is een onvergetelijke manier om deze mensen te bedanken.

Ondersteuningsbrieven

Kent u iemand in buurt of uw wijkvereniging die naar uw mening een lintje verdient? Onderneem dan actie en stel de burgemeester hiervan op de hoogte. U kunt tot 16 augustus 2019 een complete aanvraag indienen door een formulier op www.lintjes.nl in te vullen en door te zorgen voor voldoende ondersteuningsbrieven.

Kijkt u voor alle informatie op www.lintjes.nl. Wilt u iemand voordragen? Neem dan eerst contact op met de gemeente Leiden, afdeling kabinetzaken tel: 14071. Michael Juffermans of Inge Prevoo.
Zij kunnen u adviseren over de te ondernemen stappen.