De groenste wijk van Leiden

workshops zomer2020 smallVoor kinderen tot 12 jaar zijn er in de zomer enkele leuke en leerzame dingen te doen: dans, muziek maken, schilderen/knutselen en theater maken. Vier keer verandert voor de kids een gewone dinsdag in een dolle dinsdag: leuke dingen doen en het kost niks! Die activiteiten zijn allemaal in gebouw Nieuwplaatz, Sumatrastraat 201 - dat is net even voorbij fietsenmaker Huisman.

Deze activiteiten worden verzorgd door 'cultuurcoaches'. Deze coaches werken voor de gemeente Leiden. Om hun werk goed te kunnen doen wordt er heel wat uit de kast gehaald. Zij werken samen met het Muziekcollectief, Jeugdtheaterhuis Leiden, museum de Lakenhal, museum Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden en BplusC Dans- en Theaterschool. Samen verzorgen zijn workshops theater, beeldende kunst, Afro dansmix, kleuterdans en muziek.

De activiteiten-dinsdagen zijn 28 juli en 4, 11 en 18 augustus. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen beginnen de workshops om 9:30 uur, 10:30 uur of 11:45 uur. Deelname is gratis, maar het is wel nodig om je vooraf aan te melden. Dat kan alleen via een inschrijfformulier, dat ook te bereiken is via de website van B+C.

Meer informatie over de workshops is te vinden op de flyer die hiernaast staat (klik erop voor een grotere versie. Maar informatie over de inhoud van de workshops is hier te lezen of te downloaden.