De groenste wijk van Leiden

Zo makkelijk als jongeren elkaar opzoeken en vinden, zo lastig kan dat zijn als je wat ouder bent. In de Merenwijk is er op adres Rosmolen 28 de 'Ontmoetingsplek'. Daar is voortaan elke laatste donderdag van de maand 's ochtends een bijeenkomst voor Merenwijkers vanaf 50 jaar. Met koffie natuurlijk, maar ook met een praatje van iemand over een interessant onderwerp.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door een samenwerking van wijkvereniging Merenwijk, De Regenboog, Radius Welzijn, Odensehuis LEO en BplusC, onder coördinatie van Incluzio. Medewerkster Ilonka van Rijn van Incluzio laat daar het volgende over weten:

Sociale contacten

Er zijn veel ouderen in de wijk die hun netwerk willen vergroten. Nieuwe sociale contacten ontstaan niet altijd spontaan als je wat ouder bent, terwijl op oudere leeftijd wel waardevolle contacten kunnen wegvallen. Daarnaast is ook wel eens fijn dicht bij huis iets te kunnen ondernemen.

De organisatoren (mede-wijkgenoten op leeftijd, ondersteund door de seniorencoach van Incluzio) willen nieuwe ontmoetingen en initiatieven in onze wijk stimuleren en nodigen wijkgenoten uit om mee te doen.
Vooralsnog is het streven elke laatste donderdagochtend van de maand, in de Buurtontmoetingsplek Rosmolen 28, een lezing te organiseren van en voor wijkbewoners. De kosten voor organisatie en koffie zijn € 2 per bijeenkomst.

Zelf iets vertellen?

U bent van harte uitgenodigd eens te komen luisteren. Als u zelf iets wil vertellen over uw hobby of beroep horen de organisatoren dat graag. We zoeken nog mensen die willen helpen met het koffieschenken bij de bijeenkomst.

Heeft u andere ideeën voor het ontmoeten van oudere wijkgenoten, dan gaan we graag samen met u kijken of we het kunnen realiseren. Samen maken wij van de Merenwijk een wijk waar je prettig oud kan worden!
Voor meer informatie: Ilonka van Rijn, mailadres IvRijn@incluzio.nl of telefoon 06 2079 1819.