De groenste wijk van Leiden

Duurzame voedingIn de Nationale Klimaatweek geeft Merenwijkbewoonster Peterlien Soels op woensdag 1 november en donderdag 2 november een presentatie over Het meest duurzame voedingspatroon. Zij is sinds kort een van de klimaatburgemeesters van Leiden. ‘Ik zag de oproep om als klimaatburgemeester van je stad je steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Ik wilde graat iets te doen voor onze mooie aarde en mijn kennis over plantaardige voeding met anderen delen.’

Veelzijdige informatie en voorbeelden plantaardige voeding

Peterlien vertelt waarom een plantaardig(er) voedingspatroon beter is voor de wereld en hoe je ervoor kan zorgen dat dit ook het beste is voor jou. Ze vertelt hoe je makkelijk een plantaardige maaltijd maakt. Wat plantaardige eiwitten zijn. Welke producten er in supermarkten te krijgen zijn. Hoe je eenvoudig kan starten en hoe je tekorten voorkomt. Ze geeft veel voorbeelden en laat ook een paar gerechten proeven. Er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen. Na afloop krijg je uitgebreide informatie met handige links, tips en tricks mee naar huis.

Aanmelden

Beide avonden zijn van 20:00 tot 21:30 uur in de Pop Up Store (de voormalige Etoswinkel) in de Kopermolen. Meld je uiterlijk 30 oktober aan via duurzamevoeding@outlook.com. Vermeld in je mail je voor-/achternaam en je voorkeurdag.

Lees meer over de Nationale Klimaatweek