De groenste wijk van Leiden

slaaghwijk schoonOp 6 januari deed de pittige jeugd mee aan de actie 'Slaaghwijk schoon'.Een enthousiaste vaste kern vrijwilligers heeft op 1 januari de handen uit de mouwen gestoken. Zoals twee jaar eerder is de omgeving van het Broekplein opgeschoond van rommel en vuurwerkresten. Er lag beduidend minder vuurwerkafval dan vorig jaar 1 januari.

De skatebaan, schoolpleinen van de Tweemaster en de Meerpaal zijn onder handen genomen. De actie van de werkgroep wordt door de scholen zeer gewaardeerd. Deze vrijwillige burgeractie wordt eveneens door wethouder North positief benaderd.

Dat dit initiatief niet alleen belangrijk wordt gevonden door de werkgroep zwerfvuil Merenwijk, bleek later na het beëindigen van het veegwerk. Een vijftal volwassenen en vijf kinderen troffen al een schoon schoolplein aan. Volgend jaar zullen wij onze actie op Supporter Schoon eerder bekend maken. Dan kunnen we initiatieven beter op elkaar laten aansluiten.

Overigens kun je driemaal in het jaar meedoen met een zwerfvuilactie in de Merenwijk – in de lente, de zomer en in de herfst. De aankondiging staat dan in de Merenwijk Agenda en op de site van de WVM.

Onze beste wensen voor in het nieuwe jaar en wie weet treffen wij elkaar.

Werkgroep zwerfvuil@wv-merenwijk.nl