De groenste wijk van Leiden

opruimroutes zwerfvuilGelopen opruim-kilometers, per 3 september, 13:00 uur.De werkgroep Zwerfvuil van Wijkvereniging Merenwijk is behoorlijk actief en organiseert regelmatig gezamenlijke opruimacties. Ook buiten deze werkgroep om zijn er Merenwijkers bezig om hun omgeving schoon te houden. Inmiddels bestaat er een 'app' om met je smartphone de gelopen opruimroutes te registreren. Daaruit blijkt dat de Merenwijkse schoonmakers heel wat aflopen: alleen al in de eerste 2,5 dag van september liepen zij 34 kilometer.

De geregistreerde opruimroutes zijn te raadplegen op de website app.helemaalgroen.nl. Daarop staat een landkaart van heel Nederland, waarop sterk is in te zoomen. Tevens is het resultaat per gemeente op te roepen. De registraties in Leiden laten zien dat alleen in de Merenwijk gebruik wordt gemaakt van de app. Tevens is te zien dat diverse opruimers elk zijn of haar eigen wijkje voor hun rekening nemen.

Op de website helemaalgroen.nl staat veel meer informatie over het nationale project om je eigen omgeving schoon te helpen houden. Daar staan ook links om de gratis app te downloaden voor iPhone of Android.

detail opruimroutesEen detail van opruimroutes bij winkelcentrum Kopermolen, van de afgelopen 2,5 dagen.

 bezemwagenMet de 'bezemwagen', gekregen van de gemeente, werkt het lekker.

 

opruimploeg2september2020Op woensdag 2 september was er een flinke opruimploeg.