De groenste wijk van Leiden

In de serie 'Van boek tot doek' (verfilmde boeken) draait op donderdag 25 oktober in de bibliotheek in de Merenwijk de film 'Sprakeloos', naar het gelijknamige boek van Tom Lanoye. De bijeenkomst begint om 19:30 uur en de entree bedraagt 6 euro.

De film Sprakeloos  (2017) van regisseur Hilde van Mieghem is een bewerking van de gelijknamige roman van Tom Lanoye uit 2009. De inleiding op de film wordt verzorgd door Rian van de Sande.
De film toont het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman dat ondersteboven wordt gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen.
Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten. De film, en Hilde Van Mieghem ontving op de Ensors 2017 de Telenet Publieksprijs.