De groenste wijk van Leiden

logoDe wijkvereniging heeft als doel om de gezamenlijke woon- en leefbelangen van de Merenwijkers te behartigen, om onze wijk mooier en levensloopbestendig te maken, zodat alle generaties hier prettig en veilig kunnen wonen.

Dat doen we natuurlijk niet op eigen houtje, maar zoveel mogelijk in samenspraak met de vele wijkbewoners en groepen die op verschillende terreinen actief zijn. Sommigen werken onder de vlag van de wijkvereniging, anderen op eigen initiatief of via een stichting. Als bestuur willen we zoveel mogelijk initiatieven faciliteren, desgewenst een podium geven of andere ondersteuning. Ook houden we Merenwijkers zoveel mogelijk op de hoogte van wat er leeft, onder meer via onze website en via de Merenwijk Agenda.

Het bestuur van de wijkvereniging Merenwijk bestaat momenteel uit vijf leden. We hebben een hands on mentaliteit, d.w.z. we voeren ook zelf activiteiten uit. Mooi voorbeeld is de viering van het 50-jarig jubileum van de wijk.

In januari stopt Akke Timmermans, onze huidige voorzitter. Daarom zoeken wij een:

Voorzitter wijkvereniging Merenwijk

Wil je meer voor je wijk betekenen, heb je ideeën hoe we de wijk kunnen verbeteren, en vind je het leuk de wijk te vertegenwoordigen bij contacten met gemeenten en andere partijen? Ben je daarnaast een goede voorzitter en een teamplayer? Dan is de rol van voorzitter wellicht iets voor jou.
Je werkt samen met vier actieve bestuursleden, die elk een portefeuille hebben, verdeeld over de verschillende thema’s van de wijk.

Daarnaast is er vanwege verschuiving van taken ruimte voor een:

Secretaris wijkvereniging Merenwijk

Wil je meer voor de wijk betekenen en heb je ideeën hoe we de wijk verder kunnen verbeteren en ben je daarnaast nauwgezet en handig in administratieve taken, dan ben jij wellicht onze nieuwe secretaris. Je wordt daarbij ondersteund door een professionele notulist die onze vergaderingen uitwerkt.

Heb je interesse om in een andere rol bij te dragen aan het bestuur? Dan horen we ook graag van je!

Hoeveel tijd kost het?

Voor beide functies moet je rekenen op tenminste 4 uur per week. We vergaderen eenmaal per maand, vooralsnog op een maandagavond.

Wat hebben we te bieden?

Een leuke vrijwilligersbaan, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief, een inkijk van wat er allemaal gaande is in een wijk en de mogelijkheid om daar mede invloed op uit te oefenen.

Wil je meer weten?

Neem contact op met één van de bestuursleden (zie hier het bestuur) of met de vertrekkend voorzitter.

Wil je kennismaken met andere leden van het bestuur? Zaterdag 4 december (10.00 – 12.00 uur) is een aantal bestuursleden aanwezig in het pop-up museum (oude Etos-pand). En ook vrijdag 19 en 26 november (11.00 - 14.00 uur) tref je een of meer bestuursleden in het pop-up museum. Graag tot dan!