De groenste wijk van Leiden

kopermolen by nightLeiden kent 36 wijkverenigingen, met sterk uiteenlopende activiteiten en ledenaantallen, zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek dat Sleutelstad.nl heeft gedaan. De Wijkvereniging Merenwijk is vrij goed bekend onder de wijkbewoners, maar eigenlijk zijn er niet veel mensen lid van de club. Dat is best vreemd, want het lidmaatschap van de wijkvereniging is helemaal gratis.

De Merenwijk is verreweg de grootste wijk met een eigen wijkvereniging: ruim 14.000 inwoners. Toch zijn er maar 688 leden, wat neerkomt op 4,8% van alle inwoners. Dat is weliswaar meer dan de 2,64% leden van de bijna 11.000 inwoners van de Stevenshof, maar de Professoren- en Burgemeesterswijk heeft met8.766 inwoners wel 914 leden, wat neerkomt op ruim 10%.

Sleutelstad heeft in vier wijken in enkele straten huis aan huis aangebeld om te vragen of mensen bekend waren met hun wijkvereniging en wat ze er verder van vonden. In de Merenwijk is rondgevraagd in de Arendshorst, Akenwerf, Donsvlinder en Edelkarper.

Wat dóen de diverse wijkverenigingen nou precies? Dat staat allemaal te lezen op de website van Sleutelstad.nl. Leuk om te lezen. Over een week en over twee weken schijft Sleutelstad opnieuw over de wijkverenigingen.